TÜVTÜRK’ten araç muayene ücretlerine büyük zam: Araç sahipleri yandı 1 Ocak’ta yapılacak artış kuruşu kuruşuna hesaplandı

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte konuşulan son iddialara göre, araç muayene ücretlerine 1 Ocak itibarıyla önemli bir zam yapılması gündemde.

TÜVTÜRK’ten araç muayene ücretlerine ciddi oranda zam geleceği haberi, araç sahiplerinin gündemini meşgul etmeye başlamış durumda.

Muayene ücretlerinin ne kadar artacağı ve hangi araç kategorilerini etkileyeceği konusu milyonlarca araç sahibi için araştırılmaya devam ediyor.İşte konuyla ilgili ayrıntılar…

MUAYENE ÜCRETİ NE KADAR OLUR?

Vergi uzmanı Ozan Bingöl, 2024 yılında araç muayene ücretlerine yapılması beklenen zammı değerlendirdi. Bingöl, Yeniden Değerleme Oranı’nın yüzde 58,46 olduğunu göz önüne alarak, bir otomobilin muayene ücretinin 1.149,60 liradan 1.821,66 liraya çıkacağını belirtti.

Araç sahipleri, gelecek yılın başlangıcında muayene ücretlerinde beklenen zamma ilişkin sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Bu durum üzerine Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, Yeniden Değerlendirme Oranı’nı açıklayarak 2024 yılında araç muayene ücretlerine yapılması beklenen zammın miktarını değerlendirdi.

Bingöl, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

2023 yılı Yeniden Değerleme Oranı %58,46 olmuştur. Bir otomobil için araç muayene ücreti 1.149,60 liradan 1.821,66 liraya yükselecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir