Mevduat faizinden 10 kat fazla getirisi var. Buna yatırım yapan para basacak

Milyonlarca yatırımcı, varlıklarını değerlendirmek için çeşitli yatırım araçlarına yöneliyor. Güncel dalgalanmalar farklı yatırım araçlarını öne çıkarırken, bazıları ise popülaritesini hiç kaybetmiyor.

Son dönemde mevduat faizine ilgi artsa da yatırım uzmanı Mert Ergün, 2025 yılında yüksek kazanç sağlayacak yatırım aracı hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

MEVDUAT FAİZLERİ YÜKSELİŞTE

Son dönemde bankaların sunduğu yüksek faiz oranları, vadeli mevduat hesaplarına olan ilgiyi artırmış durumda. Yatırımcılar, bu cazip seçenekler arasında en uygun olanı seçmeye çalışırken karar verme süreci giderek karmaşıklaşıyor.

Örneğin, 100 bin liralık bir mevduatı 32 gün boyunca yıllık %54.83 faiz oranıyla değerlendiren bir yatırımcı, stopaj oranı düşüldükten sonra 4,226 lira faiz getirisi elde ediyor.

Bankaların sunduğu farklı vade seçenekleri ve faiz oranları da bu seçim sürecini zorlaştırıyor. Örneğin, 3 ay vadeli %59.45 veya 6 ay vadeli %56.98 gibi seçenekler mevcut.

Mevduat faizlerinde yükseliş devam etse de bazı ekonomi uzmanları, bu yükselişin kalıcı olmadığını belirtiyor. Uzmanlar, bu yatırımların kısa vadede getiri sağladığını ifade ederken, uzun vadede konut ve arsa gibi yatırım araçlarının daha yüksek getiri sağlayacağını vurguluyor.

“ÇOK PARA KAZANDIRACAK”

Yatırım uzmanı Mert Ergün, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda 2025 yılı için toprak yatırımının önemli kazançlar sağlayacağını vurgularken, vadeli mevduatın ise anlık bir tatmin sağladığını belirtti.

Ergün’ün paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

Vadeli mevduat anlık bir zevk sağlar. Ancak doğru yatırım gerçek bir aşk hikayesidir. Vadeli mevduat sizi birkaç ay daha mutlu edebilir en fazla. Doğru yatırım ise 20 yıl sonrasını ve sevdiklerinizi güvence altına alır. Geleceğinize güvenerek yapacağınız, hikayesi olan bir TOPRAK yatırımı ise 2025’te size büyük kazançlar getirebilir.

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir